Diensten

Technisch hoogwaardige producten. Daar zijn we specialist in. Het vak van kunststof spuitgieten is van oudsher gericht op massaproductie. Inmiddels zeggen hoeveelheden niet meer alles en zijn de toepassingen van kunststof materiaal flink gediversifieerd. JKS kent de finesses van het kunststof spuitgieten. We ontwikkelen graag een probleem van een klant tot een kant en klaar product. Daarbij maken we gebruik van de allerlaatste techniek en kennis. De medische industrie, vleesverwerkende industrie, bouwsector, horeca en de branche voor toegangscontrole weten de weg naar JKS te vinden. In onze werkplaats van 2500 m2 staan acht machines met bijbehorende robots. Daardoor worden producten indien nodig volautomatisch gestapeld op een lopende band. Een toepassing die de productietijd van orders kan verkorten. JKS denkt graag mee met een klant. Een onderdeel van die productontwikkeling is de materiaalkeuze. Want iedere kunststof heeft zijn specifieke eigenschappen. Wij adviseren graag over bijvoorbeeld polyamide (PA), polycarbonaat (PC), ABS, polystyreen (PS) of polymethylmethacrylaat (PMMA).

Kenmerken

Een relatief klein, flexibel bedrijf met weinig overhead, dat kenmerkt JKS in één zin. Daardoor kunnen we voor een concurrerende prijs snel inspringen op de wensen van een klant. Want dat doen we graag: meedenken met de klant. Onze ervaring stellen we graag ter beschikking.

Duurzaam

Duurzaamheid. Het is een begrip dat (terecht) niet meer weg te denken is uit een productiebedrijf. En dus ook bij JKS niet. Al onze machines zijn elektrisch, wat betekent dat ze zo’n 70 % minder energie verbruiken dan de hydraulische soortgenoten. Ook gebruiken deze machines veel minder koelwater. Goed voor het milieu en goed voor de doorberekening van kosten voor een klant. Daarnaast streven wij ernaar om ons materiaal opnieuw te gebruiken, mits dat het product dat uiteraard toestaat. Voor de producten uit de medische sector is dat om begrijpelijke redenen onmogelijk, maar dat restafval kan wél weer worden gebruikt voor bijvoorbeeld de toebehoren in bouw. En blijft er toch afval over? Dan zorgen we ervoor dat dat verantwoord wordt afgevoerd. Het liefst naar een plek waar we weten dat het tóch wordt hergebruikt.

Toekomstvisie

Duurzaamheid staat niet stil. Bij JKS staat maatschappelijk verantwoord ondernemen centraal voor de toekomst. Onze machines vervangen we alleen voor exemplaren die milieubewuster zijn en daarmee voor zowel de klant als onszelf kostentechnisch interessant. Hergebruik van materiaal is een vanzelfsprekendheid. Natuurlijk willen we doorgroeien. JKS haalt dat bijvoorbeeld uit de vleesverwerkende en medische industrie. Sectoren waar steeds meer eisen worden gesteld aan de kunststof producten die worden gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan hygiëne-eisen. Produceren in een ‘clean room’ is voor ons geen angstbeeld, maar een ontwikkeling die past in onze toekomstvisie.